Климаконтрол ООД предлага сервизиране на всички марки и модели климатични системи. Ние разполагаме със собствена сервизна база, квалифицирани и сертифицирани техници, съвременна и модерна техника и гарантираме на своите клиенти качествен и бърз ремонт на климатична техника. При възникване на техническа неизправност по време на гаранционния срок, същата се отстранява напълно безплатно за наша сметка, съгласно сроковете и условията на гаранционната карта.

След получена заявка за сервиз наши сервизни техници ще посетят обекта Ви в удобно за Вас  време и своевременно ще отстранят възникналата повреда. В случай, че при диагностицирането на системата се установи наличие на сервизен проблем, който не може да бъде отстранен на място, то дефектиралото тяло (или цялата система) ще бъде демонтирано и транспортирано в нашия сервиз, където екип от специалисти бързо и качествено ще отстранят повредата. Във възможно най- кратки срокове Вашият климатик отново ще бъде монтиран и ще работи в пълния си капацитет.

Цените за извънгаранционния сервиз не могат да бъдат конкретно дефинирани, тъй като зависят от редица фактори – сложността на сервизния проблем, наличие на една дефектирала част или на няколко свързани елемента, цена на дефектиралата част и др. Поради тази причина цената за ремонта се определя след извършването на предварителна диагностика.

Цени за сервиз:

50 лв. – посещение на обект за диагностика на климатична система

120 лв. –  зареждане на климатична инсталация с фреон R410А, R32 (до 1000гр.)

100 лв.  – труд по подмяна на компресор

80 лв.  – труд по подмяна на четирипътен вентил

60 лв.  – труд по подмяна на ЧЕК вентил

50 лв.  – труд по подмяна на кран на външно тяло

25 – 45 лв.  – подмяна на 1 бр. датчик

40 лв.  – подмяна на електронен блок на вътрешно/външно тяло

50 лв.  – размразяване на външно тяло

40 – 50 лв.  демонтаж на климатична система

Клиентът има право да се откаже от ремонта при обявяването на техническия проблем и цената за отстраняването му, като той не е длъжен да ни оповестява причините за това. В този случай клиенът заплаща разходите за посещението на обекта и диагностика на системата, които са 50 лв. в рамките на града.

Вашият климатик не е повреден, ако:

  • Чувате шум от климатика, наподобяващ пукане – вследствие на продължителната работа на климатика и покачването на температурата, пластмасовите части се разширяват, което води до получаване на шум, наподовяващ пукане. Шумът ще спре след изстиване на тялото.
  • Усещате необичайна миризма – проверете филтрите на вътрешното тяло. Те се обслужват от клиента и се почистват под течаща вода на всеки две седмици.
  • В студените дни климатикът спира да работи през определен интервал от време и тръгва отново – това не е повреда, а функцията размразяване на външното тяло. Не изключвайте и не включвайте повтроно климатика, защото така ще попречите на размразяването на външното тяло
  • В режим опотление не духа топло – проверете отново зададения режим. При много ниски въшни температури и първо стартиране на климатика е нормално първите минути да не издухва топъл въздух, проверете за лед на външното тяло.

Преди да потърсите техник проверете:

  • Включен ли е климатика в електрическата мрежа
  • Ако климатикът е включен в електрическата мрежа, а не тръгва, дали няма паднал бушон
  • Има ли работещи батерии в дистанционното управление
  • Избран ли е правилният режим за работа – отопление/охлаждане
  • Заледено ли е външното тяло – наличието на лед възпрепятства работата на топлообменника и на перката на външното тяло

Сервиз на климатична система може заявите тук или на телефони 0885 333 873, 0886 604 524.